22/10/09

Απάνθισμα: Ford Kuga 2009

Ψάχνουμε, διαβάζουμε προσεκτικά, και επιλέγουμε.
Ακολουθεί ένα απάνθισμα από δημοσιεύματα γιά το Ford Kuga.

Υπογραμμίσεις: Athens Car Blog

Ford Kuga 2009

- Και μετά την περιήγηση, κρατάς στα δυο σου χέρια το δερμάτινο τιμόνι. Και αντιλαμβάνεσαι, πριν πατήσεις το start στο μπουτόν, ότι το αυτοκίνητο είναι ετοιμοπόλεμο! Πατάς το μπουτόν που θέτει σε λειτουργία το κινητήριο σύνολο των 2.500 κ.εκ. και πιέζεις ελαφρά το δεξί πεντάλ. Η ροπή του κινητήρα και η συνεχής ροή δύναμης ξεκινάνε το Kuga ευχάριστα, ενώ από τα πρώτα μέτρα το τιμόνι δηλώνει εμφατικά την παρουσία και το ρόλο του στα από εδώ και μπρος πεπραγμένα. Ο ψηλά τοποθετημένος επιλογέας έχει καλή αίσθηση και πολύ καλό κούμπωμα, αλλά δεν χρειάζεται να τον χρησιμοποιείτε ιδιαίτερα.

- Ο κινητήρας, από την πρώτη στιγμή που θα ακουμπήσετε το πεντάλ του γκαζιού, δεν πρόκειται να σας αφήσει σε ησυχία. Το Kuga εκτοξεύεται από άπεξ σε άπεξ, σφυρίζοντας ένα μικρό διακριτικό θορυβάκο που θα γοητεύσει το αίμα στις φλέβες σας.

- Το Kuga είναι, φυσικά, πάντοτε ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου. Μόνο που το ίδιο δεν το γνωρίζει αυτό.

- Οι δύο τονισμένες ακμές στις εμπρός άκρες του αμαξώματος σας θυμίζουν ότι δεν βρίσκεστε σε κάποια έκδοση του Focus ST αλλά σε «SUV» και θέτουν και τα ψυχολογικά όρια εναντίον της διαφαινόμενης οδηγικής κραιπάλης.

Από το: www.kathimerini.gr

- Το θόλο τοπίο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου αναλαμβάνουν να ξεδιαλύνουν λιγοστά φωτεινά παραδείγματα, ανάμεσα στα οποία διακρίνεται το Ford Kuga.

- Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από το ελκυστικό προφίλ ενός σύγχρονου SUV, που δηλώνει από την πρώτη στιγμή τις αυξημένες εντός και εκτός δρόμου δυνατότητές του.

- Το μυώδες παρουσιαστικό του Kuga αποτελεί ουσιαστικά το πιο χαρακτηριστικό δείγμα εφαρμογής του "κινητικού σχεδιασμού" της Ford, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμικό προσανατολισμό της έκδοσης.

- Εμφανώς συντηρητικότερα είναι τα σχεδιαστικά πρότυπα που έχει ακολουθήσει το εσωτερικό τμήμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γερμανική λογική έχει επικρατήσει του συναισθήματος, προς όφελος της κατασκευαστικής ποιότητας και της εργονομίας.

- Όλα ξεκινούν από το ισορροπημένο ζύγισμα των αναρτήσεων. Το αμάξωμα αρνείται να υποκύψει στους νόμους της φυσικής, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την απόσταση των 18,8 εκατοστών που το χωρίζει από το έδαφος.

- Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών κίνησης του αυτοκινήτου διαδραματίζει, ωστόσο, και το σύστημα διεύθυνσης. Παρότι ηλεκτρο-υδραυλικά υποβοηθούμενο, το τιμόνι του Kuga διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε να συναντήσει κανείς σε ένα σύγχρονο SUV επιδόσεων.

- Την προκλητικότητα, βέβαια, της ανεξάντλητης ροπής και ισχύος έρχεται να "καταδικάσει" η συνήθεια του κινητήρα να καταναλώνει με χαρακτηριστική λαιμαργία τα αποθέματα βενζίνης.

Από το: www.in.gr

- Στο κεφάλαιο της σχεδίασης, απουσιάζει η τετραγωνισμένη διαμόρφωση που συναντάμε στα περισσότερα αντίστοιχα μοντέλα.

- Είναι ίσως το πιο όμορφο καινούργιο SUV, κυρίως λόγω της συγγένειας του με το Φόκους και μάλλον θα αρέσει και σε όσους δεν συμφωνούν με την εμφάνιση του Τιγκουαν.

- Την δυναμική εικόνα του μπροστινού τμήματος καθορίζουν το μεγάλο άνοιγμα στη μάσκα,τα ευμεγέθη φανάρια, τα έντονα νεύρα στο καπό και οι προβολείς ομίχλης. Έντονο δυναμισμό αποπνέουν όμως και τα άλλα δυο τμήματα του αυτοκινήτου, η πλαϊνή επιφάνεια και το πίσω μέρος.

Από το: www.enet.gr

- Kugetic design!
Η φιλοσοφία γνωστή και χιλιοειπωμένη. "Kinetic design" σε όλο του το μεγαλείο, με την όψη του αυτοκινήτου να δείχνει σαν να κινείται πάντα, το Kuga γίνεται το πρόσφατο μοντέλο που απολαμβάνει την περιποίηση του σχεδιαστικού τμήματος της Ford.

- Τραβηγμένοι πρόβολοι προς τα πίσω, δυναμικές γραμμές και πίσω μέρος που θυμίζει το μικρό Ka σε μεγεθυμένη version.

- Το συμπαγές προφίλ του Kuga δεν έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στους χώρους των επιβατών, καθώς είναι ικανοποιητικοί. Έχει όμως αντίκτυπο στο χώρο αποσκευών, που περιορίζεται στα 360 λίτρα και μπορεί να φανεί μικρός για κάποιον με υψηλές απαιτήσεις. Παρηγοριά αποτελεί η πίσω πόρτα, καθώς ανοίγει σε δύο σημεία (μαζί με το τζάμι), ανεβάζοντας την πρακτικότητα σε μεγάλο βαθμό.

Από το: www.cityauto.gr






Ford Kuga 2009

Photos: Ford