19/2/09

Σχεδόν cabrio και εντελώς retro: Fiat 500C 2009

Το πρώτο Fiat 500 του 1957, εκτός από την γνωστή έκδοση με την μικρή υφασμάτινη οροφή πάνω από τις εμπρός θέσεις, είχε και άλλη μία, που η οροφή έφθανε μέχρι τις πλάτες των πίσω καθισμάτων.
Ακριβώς αυτό ήταν το πρότυπο γιά το Fiat 500C του 2009, με μόνη διαφορά ότι τώρα η κουκούλα είναι ηλεκτρική -φυσικά.

Σημείωση: Πολύ ωραία η λεπτομέρεια στο λογότυπο στην πινακίδα, με το C σε ρόλο Copyright ©



Fiat 500 1957

Ακριβώς cabriolet δεν μπορείς να το πεις, μιά και τα τόξα της οροφής μένουν σταθερά, και δεν αφαιρούνται όπως στο Citroen C3 Pluriel στο οποίο η συρόμενη υφασμάτινη οροφή είναι ανάλογη, όμως εδώ μετράει και η απλότητα της κατασκευής, αλλά και το χαμηλότερο κόστος. Μετράει επίσης η εμφάνιση και η πιστότερη απόδοση του παρελθόντος. Η λογική ρετρό του Fiat 500 πάει αρκετά πιό μακρυά στο 500C και αυτό είναι μάλλον ζητούμενο, γιατί υπάρχει και η fashion πλευρά που ενδιαφέρει το σχετικό κοινό.

Οπως δείχνει, μάλλον θα πάσχει κάπως η ορατότητα πίσω με ανοιχτή την οροφή, αλλά ποιός νοιάζεται γιά τέτοιες λεπτομέρειες...; Πιό σημαντικό είναι ότι η οροφή προσφέρεται σε 3 χρώματα, ιβουάρ, κόκκινο και μαύρο, που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Στις αναβιώσεις μοντέλων εποχής, αυτό που μετράει είναι οι πολλές και διάφορες εκδοχές, και η Fiat όπως φαίνεται εκεί κατευθύνει το 500, και πολύ καλά κάνει φυσικά.

Το Mini της BMW έχει την cabrio έκδοσή του, που δεν υπήρχε τότε και δεν του πάει και πολύ, αλλά δεν γίνεται να μην υπάρχει cabrio εκδοχή σε ένα αυτοκίνητο με lifestyle λογική.
Επίσης το Mini έχει και την station wagon εκδοσή του, το Clubman, που έρχεται κατευθείαν από το παρελθόν με αυτή την διπλή κάθετη πίσω πόρτα.

Και επειδή το πρώτο Fiat 500 του 1957 είχε και αυτό την station wagon έκδοσή του, το γνωστό Giardiniera, ίσως να δούμε κάποια στιγμή και ένα καινούργιο Fiat 500 Giardiniera...

Παρακάτω μία φωτό του πρώτου Giardiniera, απλώς γιά να φαντασθούμε πώς περίπου μπορεί να είναι το καινούργιο.

Fiat 500 Giardiniera 1960

Photos: Fiat