16/4/09

Απάνθισμα: Audi Q5 ABT 2009

Ψάχνουμε, διαβάζουμε προσεκτικά, και επιλέγουμε.
Ακολουθεί ένα απάνθισμα (μικρό αυτή τη φορά...) από δημοσιεύματα σχετικά με το Audi Q5 ABT 2009.

Υπογραμμίσεις: Athens Car Blog

Κάθε φορά που λανσάρεται ένα νέο μοντέλο της Volkswagen ή της Audi, η γερμανική ABT Sportsline αναβαθμίζει τα μοντέλα αυτά στους τομείς των επιδόσεων αλλά και της εμφάνισης. Σειρά τώρα είχε το νέο crossover μοντέλο της Audi, Q5 το οποίο είναι βελτιωμένο και στους δύο τομείς.

Εκτός από το ξεχωριστό και όχι τόσο διακριτικό body kit της ABT το μοντέλο διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, μεγαλύτερα δισκόφρενα καθώς και ισχυρότερα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα. Το Audi Q5 αποδίδει, με το χέρι βοηθείας της ABT, από 240 ίππους για τον 2λιτρο κινητήρα TFSI έως και 310 ίππους για τον 3λιτρο TDI .

Από το: autotriti.gr

Η εν λόγω εταιρεία λοιπόν από την νότια Γερμανία εξοπλίζει το Q5 με ένα όμορφο βελτιωτικό πακέτο για το look του αυτοκινήτου. Έχουμε και λέμε λοιπόν: εμπρός spoiler, αλλά και μεγαλύτερη γρίλια που επιτρέπει φρέσκο αεράκι να μπαίνει στον turbo κινητήρα. Στο οπίσθιο μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει μια όμορφη αεροτομή, αλλά και ένα spoiler που δείχνει τον πίσω προφυλακτήρα να «φλερτάρει» ακόμα περισσότερο με το έδαφος. Το πακέτο ολοκληρώνεται με τις ζάντες των 22 ιντσών.

Και επειδή τα έξτρα άλογα χωρίς τα κατάλληλα φρένα είναι δώρο άδωρο, η ΑΒΤ τοποθετεί δυνατότερα φρένα. Έτσι υπάρχουν δίσκοι 380 mm με σωληνάκια αεροπορικού τύπου που φροντίζουν να σταματούν το θηριώδες SUV σε χρόνο ρεκόρ.

Από το: sportdrive.gr



Audi Q5 ABT 2009

Photos: ABT