1/4/09

Οι θέσεις του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Α.Ε) γιά την μείωση του τέλους ταξινόμησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Α.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Τ.Τ.

Καλλιθέα, 31/03/2009

Για μία ακόμα φορά παρακολουθούμε πόσο εύκολα επιδεινώνεται η κατάσταση στην αγορά όταν αντί γρήγορων και ριζοσπαστικών αποφάσεων για την τόνωσή της, διαρρέουν διάφορα σενάρια που αναστέλλουν ακόμα περισσότερο την λειτουργία της.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες περί της πιθανής μείωσης του τέλους ταξινόμησης με προσωρινό χαρακτήρα, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Α.Ε.) τονίζει την αντίθεσή του σε στρατηγικές και αποφάσεις που ευνοούν τους λίγους και δυσχεραίνουν την θέση των πολλών.

Εάν υλοποιηθεί αυτό το σενάριο θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους 5.000 ή και περισσότερους εμπόρους – εισαγωγείς καθώς επίσης και τους ιδιώτες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αφού θα έχει ως συνέπεια την απαξίωση της τιμής εμπορευμάτων και περιουσιών προκαλώντας αξεπέραστα προβλήματα στους επαγγελματίες του χώρου και δυσφορία στους ιδιοκτήτες.

Αντίθετα, η πρότασή μας για κίνητρα αντικατάστασης του στόλου των ρυπογόνων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (απόσυρση), με νέας τεχνολογίας, νεότερης νόρμας εκπομπής καυσαερίων, είτε με καινούργια είτε με μεταχειρισμένα εισαγωγής ή της εγχώριας αγοράς, θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Όχι μόνο θα εξασφαλίζει την ομαλή προσαρμογή της αγοράς αλλά θα δώσει την ευκαιρία της ανάκαμψης της, για τους εμπόρους καινούργιων, τους εμπόρους μεταχειρισμένων και τους εισαγωγείς. Δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν θα απαξιώσει τις τιμές των αυτοκινήτων αλλά θα συμβάλλει στην βελτίωση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε την πάγια θέση του Συνδέσμου μας, που θα είναι η οριστική κατάργηση του τέλους ταξινόμησης και την αντίθεσή μας σε αποσπασματικές εφαρμογές μέτρων που δεν αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμα τις ανάγκες της αγοράς και δημιουργούν νέες συνθήκες.