16/4/09

Χάος: Κατάργηση τέλους αδείας και τέλους μεταβίβασης (στα μεταχειρισμένα...)

Παρακάτω, μία από αυτές τις συνηθισμένες, χαριτωμένες καταστάσεις που δημιουργεί το ελληνικό δημόσιο, σε όλα τα επίπεδα, παντού και πάντα...

Υπογραμμίσεις: Athens Car Blog



Δελτίο Τύπου Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΣΕΕΑΕ)


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΛΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣ & ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ

Καλλιθέα, 13/04/2009

Χιλιάδες μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ευρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα παραμονές Πάσχα μόνο και μόνο εξ’ αιτίας της ασυνεννοησίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και των Νομαρχιών όσον αφορά το ποιος θα χρεωθεί τελικά την κατάργηση του τέλους μεταβίβασης και του τέλους αδείας έως 31/12/2009. Μέτρο το οποίο θα έπρεπε να εφαρμόζεται κατόπιν εξαγγελίας του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών κου Γ. Παπαθανασίου από την Δευτέρα 06/04/2009.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο ισχύει το παλαιό καθεστώς, όχι μόνο πληρώνουμε κανονικά όλο το ποσόν του τέλους μεταβίβασης και αδείας αλλά σε επικοινωνία που προσπαθήσαμε να κάνουμε με το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, στάθηκε αδύνατον να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο.

Ζητάμε από τον Υπουργό να διευθετήσει άμεσα την εκκρεμότητα που υπάρχει με τις Νομαρχίες ούτως ώστε να ξεμπλοκάρουν οι χιλιάδες μεταβιβάσεις που εκκρεμούν και να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έκαναν μεταβίβαση από τις 06/04/2009 και μετά, βάση των εξαγγελίας του Υπουργού, ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ άμεσα, δηλαδή από τις 06/04/2009.