27/5/09

Εμπνευση: Carlsson Aigner CK 55 RS Rascasse 2009 σε βάση Mercedes GL 500

Carlsson Aigner CK 55 RS Rascasse 2009 σε βάση Mercedes GL 500

Carlsson Aigner CK 65 RS Blanchimont 2008 σε βάση Mercedes S-Class

Carlsson Aigner CK 65 RS Eau Rouge 2007 σε βάση Mercedes CL-Class

Οπως είναι γνωστό στον χώρο της τέχνης, η συνεργασία Carlsson - Etienne Aigner έχει δώσει μέχρι στιγμής εκπληκτικά δείγματα υψηλής αισθητικής, τα οποία είναι πλέον περιζήτητα στο φιλότεχνο κοινό, και η αξία τους συνεχώς ανεβαίνει, πράγμα που ήταν εξ αρχής αναμενόμενο στους συλλεκτικούς κύκλους.

Με την εμπνευσμένη Blanchimont και την λεπτεπίλεπτη Eau Rouge, έγινε απολύτως σαφής η πρόθεση της Carlsson Aigner να αποδείξει στους τεχνοκριτικούς ότι η τέχνη οφείλει να μην μένει φυλακισμένη στα μουσεία και στις γκαλερί, αλλά πρέπει να κυκλοφορεί και στους δρόμους.

Το μοναδικό σχεδιαστικό ύφος, που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο διαχρονικά κλασσικό και στο εκλεπτυσμένα μοντέρνο, και οι διακριτικές χρωματικές επιλογές, δημιουργούν αισθητικούς συνειρμούς που φθάνουν σε επίπεδο εσωτερικών χώρων στα εκπληκτικά σαλόνια, τραπεζαρίες και κρεβατοκάμαρες by Romeo από τον διάσημο Claude Dalle που είναι leader εδώ και δεκαετίες στον χώρο.

Αντικρύζοντας αυτήν την τελευταία εκπληκτική δημιουργία σε βάση Mercedes GL 500, την Rascasse, δεν γίνεται να μην ξεραθείς αναφωνώντας με όση πνοή σου απέμεινε "Oh mon Dieux! C'est magnifique!!!" -με τρία θαυμαστικά, τουλάχιστον.

Ομως, δυστυχώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Athens Car Blog, μόνον οκτώ από τα 20 αντίτυπα της περιορισμένης παραγωγής θα διατεθούν στους συλλέκτες, γιατί κάποιος παλιός πελάτης της Carlsson Aigner έχει ήδη παραγγείλει μία 12άδα Rascasse γιά 12 από τις 78 συζύγους του, οι οποίες έχουν αδυναμία στις τσάντες, τσαντάκια, πορτοφολάκια κλπ Etienne Aigner, οπότε το σετ ήταν απαραίτητο.

Ενα άλλο μοναδικό concept της Carlsson Aigner, η CK 55 Fourure, που ήταν δημιουργία ενός από τους πιό ταλαντούχους designers της εταιρείας, έμεινε δυστυχώς στα χαρτιά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Athens Car Blog.
Η Carlsson Aigner CK 55 Fourure ήταν χρυσαφί σε απόχρωση της άμμου της ερήμου, με επίχρυσους καθρέφτες, λεβιέ, αεραγωγούς και διακόπτες στο ταμπλώ και στις πόρτες. Οι ζάντες ήταν 5άκτινες μαύρες με επίχρυσα λογοτυπάκια Aigner σε κάθε ακτίνα.

Εσωτερικά, τα καθίσματα και οι πόρτες ήταν επενδυμένα με αυθεντικό δέρμα λεοπάρδαλης, και τα πατάκια ήταν από δέρμα τίγρης με τα κεφάλια μαζί, εντελώς παραδοσιακά, κάνοντας έτσι σαφή την πηγή έμπνευσης, δηλαδή το κλασσικό στυλ Maharaja από τον προηγούμενο αιώνα.

Ομως, το διοικητικό συμβούλιο της Carlsson Aigner απέρριψε το project, φοβούμενο τυχόν ακτιβιστικές αντιδράσεις εκ μέρους οργανώσεων γιά την προστασία της άγριας πανίδας.
Το αποτέλεσμα ήταν να δυσαρεστηθούν ανεπανόρθωτα οι πελάτες που είχαν ήδη δώσει προκαταβολές, να κλονισθεί το κύρος και η αξιοπιστία της εταιρείας, να πάθει κατάθλιψη ο designer, και να μείνουν χωρίς δουλειά ένα σωρό λαθροκυνηγοί από την κεντρική Αφρική και την βόρεια Ινδία.

Γιά να επανέλθουμε στην CK 55 RS Rascasse, και επειδή στα έργα τέχνης έχει σημασία και ο τίτλος, Rascasse λένε στην Γαλλία ένα ψάρι της οικογένειας των σκορπιών, που είναι βασικό συστατικό της διάσημης ψαρόσουπας bouillabaisse...
Είναι φυσικά γνωστό στον χώρο της τέχνης, ότι η έμπνευση δεν κρίνεται μόνο εικαστικά, αλλά και συμβολικά...

Carlsson Aigner CK 55 RS Rascasse 2009 σε βάση Mercedes GL 500

Photos: Carlsson Aigner, Romeo by Claude Dalle