6/5/09

Το δεύτερο όνειρο: Mercedes E 63 AMG 2009

Mercedes E 63 AMG 2009

Ο άνθρωπος δεν σταματά ποτέ να ελπίζει, να επιθυμεί, να ονειρεύεται...
Αυτό είναι που τον διαφοροποιεί από τις άλλες μορφές ζωής, τα οστρακόδερμα, τα μαλάκια, το πλαγκτόν, αλλά και από τα υπόλοιπα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Ετσι, λοιπόν, μετά από την πραγμάτωση του ονείρου μιάς ζωής, που είναι (φυσικά) η απόκτηση μιάς Mercedes E-Class, και συγκεκριμένα μιάς E200 γιατί είναι και η πιό φθηνή, έρχεται το δεύτερο όνειρο: Η μετατροπή του σε AMG.
Η πραγμάτωση αυτού του δεύτερου ονείρου, είναι ευτυχώς πιό εύκολη, αφ'ενός γιατί είναι πιό φθηνή (η πραγμάτωση), αφ'ετέρου γιατί μπορεί να είναι σταδιακή (η ολοκλήρωση του body kit).

Μπορούμε να αρχίσουμε απλώς με την αφαίρεση του σηματακίου E200, πράγμα απολύτως ανέξοδο.
Εδώ λοιπόν, έρχεται στο προσκήνιο άλλο ένα όμορφο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης: Η φαντασία.
Ο άνθρωπος, σε αντίθεση με τα οστρακόδερμα, έχει την δυνατότητα να φαντάζεται ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι φαντάζονται, ότι δεν πρόκειται γιά απλή E200, αλλά γιά κάτι άλλο, μυστηριώδες, απειλητικό, θανατηφόρο...
Και φροντίζει φυσικά (ο άνθρωπος) να συντηρεί την φαντασία, είτε προσπερνώντας με φόρα στις κατηφόρες, είτε απλώς αποφεύγοντας να γκαζώνει.

Μετά από το στάδιο της φαντασίας, λοιπόν, προχωρούμε ρεαλιστικά, με κάποιες δόσεις ιδεαλισμού, στην απτή πραγματικότητα: Προσθέτουμε σηματάκια AMG γύρω - γύρω, αν και αυτό είναι κάπως επικίνδυνο, γιατί αν δεν προσθέσουμε ταυτόχρονα τουλάχιστον ζάντες και εξατμίσεις, θα γίνουμε ρεντίκολο.

Κατόπιν, προχωρώντας προοδευτικά προς την απόλυτα ρεαλιστική απεικόνιση της φαντασίωσης, μπορούμε να ολοκληρώσουμε το body kit με όλα τα περιφερειακά, αλλά το όνειρο δεν θα έχει πραγματωθεί πλήρως, γιατί υπάρχει και το σαλόνι.

Στο σαλόνι είναι δύσκολα τα πράγματα, είναι ακριβά, και το μόνο εύκολο είναι τα πατάκια AMG.
Αυτό το πρόβλημα όμως μπορεί να λυθεί εύκολα με μαύρες κατάμαυρες μεμβράνες στα τζάμια, οι οποίες αφ'ενός ομορφαίνουν πάαααρα πολύ το όχημα προσθέτοντάς του μυστήριο, αφ'ετέρου δεν βλέπει κανείς μέσα το νορμάλ σαλόνι - ταμπλώ.

Ετσι, λοιπόν, με την ολοκλήρωση του body kit, με τα πατάκια AMG γιά τους άσχετους που θα μπουν μέσα, και με τις μεμβράνες γιά τους έξω, το όνειρο έχει πραγματωθεί πλήρως. Και μάλιστα είναι πιό αγριεμένο και μυστηριώδες από τις original E 63 AMG λόγω των κατάμαυρων τζαμιών!
Πρέπει μόνο να προσέχουμε να κινούμαστε αργά και μεγαλόπρεπα, αποφεύγοντας πάντα κάποιες καταστάσεις στους δρόμους, γιά να μη γίνουμε ρεζίλι των σκυλιώνε.


Mercedes E 63 AMG 2009

Photos: Mercedes-Benz