29/1/09

Το όνειρο ζωής πήρε άλλη μορφή: Η νέα Mercedes E-Class είναι εδώ...

Αχχχχ, η Mercedes E200...
Πάνε χρόνια, πολλά χρόνια, κανείς δεν θυμάται πιά πόσα...
Αυτό το αυτοκίνητο, δεν είναι αυτοκίνητο.
Είναι ιδέα, αξία, νόημα ζωής, εσωτερική ανάγκη, ουσία, έμβλημα, λάβαρο...

Είναι ένα όνειρο ζωής.

Ο κοινωνικός ρόλος της Mercedes E-Class έχει αναγνωρισθεί και εκτιμηθεί δεόντως, γι'αυτό άλλωστε πουλάει τρελλά παγκοσμίως.
Μάλιστα τώρα πιά, είναι απόλυτα δίκαιο να μιλάμε όχι απλώς γιά κοινωνικό ρόλο, αλλά γιά κοινωνικό λειτούργημα.
Είναι λειτούργημα να προσφέρεις στον άνθρωπο αυτό που πραγματικά του λείπει, αυτό που δεν κατάφεραν οι κόποι μιάς ζωής.
Αλλωστε, η πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητη, μία ψευδαίσθηση είναι αρκετή.

Αυτό δεν είναι αυτοκίνητο, είναι ψυχοφάρμακο, και μάλιστα πολύ δραστικό.
Η αναλγητική δράση της Mercedes E200 σε σοβαρά περιστατικά απώλειας κοινωνικής αυτοπεποίθησης έχει διαπιστωθεί με κλινικές έρευνες παγκοσμίως.

Μάλιστα, έχουν γίνει προτάσεις από διακεκριμένους ψυχαναλυτές, να χορηγείται δωρεάν η E200 από το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία σε σοβαρές περιπτώσεις συμπλεγμάτων κατωτερότητος, αλλά το Υπουργείο Υγείας αντέδρασε έντονα, επιδεικνύοντας άλλη μιά φορά το ανάλγητο πρόσωπό του έναντι των ασφαλισμένων.

Η κίνηση της Mercedes-Benz να ανανεώσει μέσα στο 2009 το όνειρο ζωής, εκτιμάται θετικά από κορυφαίους ψυχολόγους, δεδομένου ότι θα προσφέρει στην αγορά μία πληθώρα από μεταχειρισμένα όνειρα ζωής μοντέλα 2002 - 2008, τα οποία θα προσφέρουν την δυνατότητα σε πολλούς συνανθρώπους μας να αποκτήσουν επιτέλους μία μεταχειρισμένη κοινωνική καταξίωση σε προσιτή τιμή.

Στη συνέχεια, κάποιες φωτογραφίες του ανανεωμένου ονείρου, στο οποίο τα βασικά ονειρικά χαρακτηριστικά παραμένουν αναλλοίωτα, όπως θα όφειλαν φυσικά.

Αλλωστε, τα όνειρα ζωής μπορεί να αλλάζουν μορφή, όμως οι κοινωνικές αξίες παραμένουν σταθερές εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.




Photos: Mercedes-Benz