5/1/09

Η κακιά που ήρθε απ'τα παλιά. Ford Mustang Shelby GT500

Η χρονιά αρχίζει νοσταλγικά γιά την Ford εκεί πέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ετσι, γιά να θυμόμαστε πώς ήταν τα αυτοκίνητα του παλιούς καλούς καιρούς, πριν την υβριδική υστερία, πριν τις απελπισμένες προσπάθειες γιά μείωση των εκπομπών ρύπων, πριν την κρίση, πριν την κατρακύλα, πριν το χάλι το μαύρο.

Το γενικό στυλ και σχήμα δεν έχει αλλάξει φυσικά. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού πρόκειται γιά αναβίωση του κλασσικού, ακριβώς όπως και στο Mini που ανανεώθηκε γιατί έπρεπε να ανανεωθεί, αλλά έμεινε ουσιαστικά ίδιο και ψάχνεις να βρεις τις διαφορές.
Στην Mustang έχουν ξαναδουλευτεί διακριτικά κάποιες λεπτομέρειες απλά γιά να υπάρξει ο απαραίτητος αέρας ανανέωσης, και επίσης ψάχνεις να βρείς ποιές είναι οι διαφορές.

Ο V8 εκεί κάτω από το μακρύ καπώ των παλιών καιρών, τώρα βγάζει 540 άλογα, και συνεχίζει να προκαλεί το οικολογικό αίσθημα κάθε υστερικού ευαισθητοποιημένου προστάτη του περιβάλλοντος και λάτρη των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ποδηλάτων.

Και ο ήχος του συνεχίζει να ταράζει την ησυχία της φύσης, και να τρομάζει τα πουλάκια που τιτιβίζουν αμέριμνα στα δέντρα.

Ευτυχώς.







Ford Mustang Shelby GT500 Ιανουάριος 2009

Photos: Ford