27/3/09

Κυνηγώντας την Mustang: Chevrolet Camaro 2009

Στα μέσα της δεκαετίας του `60 η Ford Mustang δεν ήταν από τα αυτοκίνητα που περνούν απαρατήρητα σαν άλλο ένα καινούργιο μοντέλο από αυτά που παρουσιαζόταν κάθε χρόνο εκείνη την εποχή. Εκανε εντύπωση, άρεσε και πέτυχε στην αγορά.
Η ιδέα άρεσε και στον ανταγωνισμό, όπως ήταν φυσικό, και γι'αυτό η General Motors παρουσίασε λίγο αργότερα την Chevrolet Camaro, η οποία δεν ήταν τελικά ένα άσχετο αντίγραφο, αλλά ένα από τα muscle cars της εποχής που έγραψαν ιστορία.

Πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια, και η Ford παρουσίασε την αναβίωση της Mustang, η οποία επίσης έκανε εντύπωση, άρεσε και πέτυχε.
Η ιδέα άρεσε και πάλι στην GM, η οποία παρουσίασε το 2006 το concept Camaro, και τελικά αποφάσισε την παραγωγή της αναβίωσης της κλασσικής Camaro γιά το 2009.
Ενα βήμα πίσω από την Mustang και πάλι, αλλά το αποτέλεσμα, όπως και τότε, δεν περνάει αδιάφορο. Ολη η ιδέα στο design της νέας Chevrolet Camaro κινείται γύρω από τις Camaro του `67-`68, και όπως φαίνεται, η αναπαραγωγή και προσαρμογή στα σημερινά πρότυπα πέτυχε. Μένει να δούμε αν θα πετύχει και στην αγορά.

Το κλίμα της εποχής, που τώρα πιά ευνοεί μάλλον τα υβριδικά που σέβονται το περιβάλλον, δεν είναι και τόσο κατάλληλο γιά muscle cars με V8 πολλών λίτρων.
Ομως πάντα υπάρχει κόσμος που αναπολεί τις παλιές καλές εποχές... Και καλά κάνει...












Photos: Chevrolet