30/3/09

Απάνθισμα: Suzuki Alto 2009

Ψάχνουμε, διαβάζουμε προσεκτικά, και επιλέγουμε.
Ακολουθεί ένα απάνθισμα από δημοσιεύματα σχετικά με το νέο Suzuki Alto του 2009.

Υπογραμμίσεις: Athens Car Blog

- "Γλυκούλι" σχεδιαστικά... Γνωρίζοντας ότι απευθύνονται κατά βάση σε νεανικό κοινό (κυρίως ηλικίες περίπου από 18 έως και 29 ετών), οι άνθρωποι της Suzuki δημιούργησαν ένα αρκετά ενδιαφέρον σχεδιαστικά σύνολο, με νεανικό και παιχνιδιάρικο προφίλ.

- Από την αισθητική του νέου Alto ξεχωρίζουν τα εμπρός φωτιστικά σώματα με σχήμα "σταγόνας" και η ωοειδής κυψελωτή μάσκα.

- Στο πλάι διακρίνονται αμέσως οι καθαρές γραμμές, που οδηγούν στο φιλικό και επίσης αρκετά νεανικό πίσω άκρο με τα τραπεζοειδή φωτιστικά σώματα.

- Η "αιχμηρή" σχεδίαση του ηχοσυστήματος προσθέτει αρκετό ενδιαφέρον στην αισθητική της κεντρικής κονσόλας.

- Ο ερυθρός φωτισμός είναι ένα ακόμα στοιχείο που ενισχύει το νεανικό προφίλ του νέου Alto.

Από το: autotriti.gr

- Πλευρικά το Alto δίνει την αίσθηση της κίνησης, λόγω της ανύψωσης του πίσω μέρους και της διαμήκους γραμμής του αμαξώματος. Η έντονη κλίση του παρμπρίζ τονίζει την κορυφαία αεροδυναμική του μοντέλου, ενώ η φαρδιά πίσω κολώνα συμβάλλει και αυτή με τη σειρά της στη δυναμική εικόνα του αμαξώματος.

- Το τελείωμα του αμαξώματος χαρακτηρίζεται από το τραπεζοειδές σχήμα του πίσω παρμπρίζ, τον μεγάλο προφυλακτήρα που εντείνει την εικόνα στιβαρότητας και τα όμορφα φωτιστικά σώματα στις άκρες του αμαξώματος.

- Το ταμπλό είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την αίσθηση της κίνησης και της ευρυχωρίας. Παράλληλα, ο χρωματικός συνδυασμός σκούρου και ανοιχτού γκρι στις πλαστικές επενδύσεις, δημιουργεί δύο διακριτά επίπεδα που επιτείνουν την εικόνα ποιότητας και δίνουν ένα πιο φωτεινό τόνο στο εσωτερικό.

- Για την άμεση πέδηση του νέου Alto φροντίζουν δύο δίσκοι στους εμπρός τροχούς και ταμπούρα στους πίσω, που συνδυάζονται με ABS, ηλεκτρονικό κατανεμητή της δύναμης πέδησης EBD και σύστημα υποβοήθησης πέδησης Brake Assist.

- Το ηλεκτρονικό σύστημα σταθερότητας (ESP), αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ενεργητικής ασφάλειας, καθώς αποτρέπει την απώλεια ελέγχου του οχήματος σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.

Από το: auto24.gr

- Σχεδιαστικά δεν εντυπωσιάζει, μολονότι διαθέτει μεγάλη και ενιαία τραπεζοειδή μάσκα με εισαγωγή αέρα.

- Γουρλωμένα φωτιστικά από διάφανο κρύσταλλο και καμπύλες γραμμές στο καπό συνθέτουν την εικόνα του μπροστινού μέρους.

Από το: sport-fm.gr

- Το αυτοκίνητο συνδυάζει την σχεδιαστική φρεσκάδα με την ευλυγισία στους δρόμους της πόλης και την χαμηλή κατανάλωση, ενώ οι διαστάσεις του έχουν μικρύνει, χωρίς όμως να επηρεαστεί ο χώρος για τους επιβάτες.

Από το: sportdrive.gr






Suzuki Alto 2009

Suzuki Alto Engine Stop/Start Concept

Υπογραμμίσεις: Athens Car Blog
Photos: Suzuki Italia