4/11/09

Ford Focus RS 2009 Press Best

Ford Focus RS 2009

Ψάχνουμε, διαβάζουμε προσεκτικά, και επιλέγουμε.
Ακολουθεί ένα απάνθισμα από δημοσιεύματα γιά το Ford Focus RS 2009.

Υπογραμμίσεις: Athens Car Blog

- Η εξωτερική του εμφάνιση είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή και διεγείρει τις αισθήσεις με το λαμπερό πράσινο χρώμα που έχει το αμάξωμα στις φωτογραφίες. Την πολεμική σιλουέτα του νέου RS συνθέτουν οι αεραγωγοί στο καπό και στα μπροστινά φτερά (όπως στο Mitsubishi EVO) που χρησιμεύουν για την απαγωγή της θερμότητας, ώστε να πέφτει... ο πυρετός του κινητήρα. Στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβει η τεράστια αεροτομή και ο αεροδυναμικός διαχύτης στοιχεία που παραπέμπουν στο αγωνιστικό Focus που συμμετέχει στο WRC.

- Kinetic devil
Θα ήταν ψέμματα αν λέγαμε πως δεν σταθήκαμε απέναντι στο νέο Focus RS χαζεύοντας το, έστω και αν μιλάμε για μία ωραία υπερβολή που εκπέμπει το αμάξωμα του ισχυρότερου Focus παραγωγής.

- Έχουμε και λέμε: φουσκωμένο καπό, με εισαγωγές αέρα που παραπέμπουν σε περσίδες, και πρησμένοι θόλοι στα φτερά λες και το αμάξωμα έχει μαγουλάδες.

- Και αυτό το πράσινο, τι πράσινο! Ένα μεθυστικό χρώμα που παραπέμπει στον ήρωα των κομικ, τον πράσινο γίγαντα Hulk. Ίσως για να σου θυμίζει πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο αν το «εξαγριώσεις» με λάθος χειρισμούς.

- Το RS όμως δεν σε τρομάζει, απλώς σε ανατριχιάζει με την τρομερή επιτάχυνση που προσφέρει και σε ενθουσιάζει, σαν να βρίσκεσαι μέσα στο γήπεδο και να τραγουδάς για την αγαπημένη σου ομάδα.

Από το: www.cityauto.gr

- Ο, χωρίς προηγούμενο, συνδυασμός 305 ίππων με την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της υπερβολής, έστω και αν η υπογραφή του αγωνιστικού τμήματος της Ford βρισκόταν εκεί που συνηθίζει τα τελευταία 40 χρόνια να είναι.

- Όπως και να έχει, αυτό που γίνεται από την πρώτη στιγμή κατανοητό είναι πως το Focus RS δεν ανήκει στην κατηγορία των αυτοκινήτων που περνούν απαρατήρητα, εκμεταλλευόμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχεδιαστικό άλλοθι που του προσφέρουν απλόχερα οι εξεζητημένες ιδιότητές του.

- Τα υπερβολικά, άλλα πέρα για πέρα λειτουργικά αεροδυναμικά βοηθήματα που κοσμούν το αμάξωμά του αποτελούν, δίχως καμία αμφιβολία, ένα ασφαλές σημείο διαφοροποίησης, σε σχέση πάντα με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Από το: www.in.gr

- Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, οι καθρέφτες, τα βράγχια στα μπροστινά φτερά, η ασυνήθιστη αεροτομή και ο υπερβολικός σε όψη διαχύτης στο πίσω μέρος είναι μαύρης λακαριστής απόχρωσης και σε κάθε ένα από τα τρία χρώματα που θα διατίθεται το RS (πράσινο Ultimate Green, μπλε Performance Blue και λευκό Frozen White) αρκεί για να μαγνητίσει τα βλέμματα.

- Αυτό που δύσκολα θα αντιληφθεί κανείς, είναι ότι ακόμα και τα κραυγαλέα στοιχεία στην εμφάνισή του αποδεικνύουν, ότι για το RS τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού εστιάζει στην οδική συμπεριφορά.

Από το: www.autotriti.gr










Ford Focus RS 2009

Photos: Ford