12/11/09

Hybrid ghost: Rolls-Royce Ghost 2009 - 2010

Γενικά στον τύπο, όταν δεν υπάρχουν ειδήσεις, αυξάνονται οι φημολογίες, οι υποθέσεις και οι αναλύσεις των υποθέσεων, γιατί κάπως πρέπει να συντηρείται και η ειδησεογραφία.
Το ίδιο ισχύει φυσικά και γιά τον αυτοκινητικό τύπο, όπου είναι και πολύ εύκολο να γίνουν οι υποθέσεις και οι φημολογίες πολύ παραστατικές με λίγη ψηφιακή επεξεργασία: Αφαιρούμε -πχ- την οροφή από το x coupe, και παρουσιάζουμε το επερχόμενο coupe - cabriolet...

Τον τελευταίο καιρό, μετά το σαλόνι της Φρανκφούρτης που δεν συμβαίνουν και πολλά στον χώρο του αυτοκινήτου, όπως ήταν φυσικό, αυξήθηκαν και οι υποθέσεις γιά τις υποτιθέμενες προθέσεις πολλών εταιρειών, αφού δεν γίνεται να μην ανανεώνονται οι ιστοσελίδες, ούτε να λιγοστεύουν οι σελίδες των περιοδικών.

Τώρα, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η Rolls-Royce προτίθεται να βγάλει στην παραγωγή μία υβριδική εκδοχή της καινούργιας Ghost.
Δεν ακούγεται απίθανο κάτι τέτοιο, αφού άλλωστε η Ghost βασίζεται στην σειρά 7 της BMW, και υπάρχει ήδη έτοιμη η ActiveHybrid 7.

Ετσι, ο οικονομικότατος V12 των 6.2 lt και των 563hp, θα έχει την βοήθεια ενός μικρού ηλεκτρικού μοτέρ, και θα γίνει ακόμα πιό οικονομικός.
Λένε επίσης, ότι θα έχει και σύστημα Start & Stop. Ακόμα καλύτερα.
Ευχάριστα νέα γιά το περιβάλλον, αλλά και γιά την τσέπη των αναξιοπαθούντων μελλοντικών ιδιοκτητών Rolls-Royce Ghost!

Η Rolls-Royce Ghost και η ολοκαίνουργια έκθεση της Rolls-Royce στην Ντόχα, στο Κατάρ, όπου η οικονομία βενζινης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, και η οικολογική ευαισθησία κύριο χαρακτηριστικό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

Rolls-Royce Ghost 2009 - 2010
Pearl Island, Doha, Qatar, 11-2009


Photos: Rolls-Royce